Forrige Side af Fs10 Maj 2010
Næste Side af Fs10 Maj 2010
Side 1 af 7

Fs10 Maj 2010

   
Fag: Matematik
Uploadet: 04/11/2014
Klassetrin:10. klasse
Antal sider:7
Downloadet: 116 gange
Filinfo: pdf-formatpdf-format (88KB)
stinaholberg1998 gav 4.9 stjerner af 5 Log ind for at downloade Fs10 Maj 2010
Skribentens beskrivelse af Fs10 Maj 2010
1.1 Hvor mange gange har der været afholdt samsø festival? - Den første festival blev afholdt i år 1989 så det er 1989-2014 = 25 år 1.2 Hvor lang tid varer festivalen? - Festivalen varer fra onsdag kl. 17:00 og slutter lørdag nat kl. 02:00 festivalen varer = 3 dage og 9 timer 1.3 Hvor meget skal Katrine og Julie i alt betale? - Billetten koster 950 kr. Fælles teltplads til 50 kr. 950x2+50 = 1950 kr. i alt 1.4 Undersøg, om Katrine og Julie kan nå at se ”Hej matematik” - De ankommer med færgen 19:50 for at finde ud af hvor lang tid det tager at cykle de 10 km til festivalen, siger man (60:15x10)= 40 Når de så når frem er kl.20:30 så skal de vente yderligere 30 minutter (60:15x10)+ 30 = 70 = 1 time og 10 minutter De kan lige når at kommer til koncerten. 1.5 Indtegn på svararket en cykelrute fra festivalpladsen til campingpladsen. -Indtegnet på svararket. 1.6 Undersøg, hvor mange kilometer cykelruten fra festivalpladsen til campingpladsen. -Jeg har aflæst på min tegning at der er ca. 10,5 km til campingpladsen. 1.7 Vis i et pindediagram, hvordan de 327 867 afspilninger fordeler sig på de seks 1.8 vor mange procent udgør afspilningen af Du og Jeg af det samlede antal afspilninger? - Først tager jeg 75437 da det er hvor mange gange den er blevet afspillet. Så tager jeg det samlede antal af afspilningerne som er 443707 De 2 tal dividerer jeg med hinanden og ganger med 100 75437:443707x100= 17,001 % 1.9 Beregn den procentvise stigning i antallet af venner. - Jeg starter med at sige 5869-5831 for at finde ud af hvor mange ekstra de har fået som så giver 38 Det dividere jeg så med 5831 og ganger med 100 5869-5831: 5831x100 = 0,65 % 2. Affald på Roskilde festival 2.1 Hvor mange kilogram affald var der i gennemsnit pr. deltager? - 1538x1000= 1538000 1538000: 110000 = 13,98 kg 2.2 Vis fordelingen af affaldsmængden i et cirkeldiagram - Cirkeldiagram over fordelingen: Cirkeldiagram over fordelingen i ton Før Under Efter 54 594 890 1538 13 grader 139 grader 208 grader 360 grader Beregning: (54:1538x100x3,6) 2.3 Udregn affaldsmængden før årene frem til 2020 brug it-værktøj eller svararket. 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 890 846 803 763 725 689 654 622 590 561 533 506 2.4 tegn en graf, der viser det ønskede fald i affaldsmængden. Brug it-værktøj eller svararket. 2.5 I hvilket år vil vægten af affaldsmængden være under 700 ton, hvis det går som ønsket? - År 2014 Aflæst på skema 2.6 Opstil en funktionsforskrift, der viser sammenhængen mellem antal år og den ønskede affaldsmængde. - Forskrift y= 890 x (1 - 0,05) 2.7 I hvilket år faldt der mest regn? Mest regn Aflæst 2007 2.8 Undersøg, om sandsynligheden for regn på Roskilde Festival stadig er 75%, når man ser på hele perioden fra 1971 til 2009 27:38x100 27 lig antal år det har regnet. 38 lig antal år i perioden. = 71,052632 % 2.9 Undersøg sandsynligheden for, at der kommer regn to år i træk på Roskilde Festival. sandsynlighed 19:38x100 19 lig antal gange det har regnet to år i træk. 50 procent Overnatning på Skanderborg Festival 3.1 Beregn rumfanget af den cylinderformede del af en CanSleep. - Først skal jeg finde ud af hvad radius er ved at dividere 2,20 med 2 2,20:2= 1,10 3,14x1,10x1,10x3,50 = 13,29 m3 3.2 Tegn hullet i hemsen i målestoksforholdet 1:5. 3.3 Beregn omkredsen af hullet i hemsen. - Radius er 4 det skal man så gange med 2 4x2=8 så kan man finde ud af omkredsen af det der danner en cirkel. 8x3,14= 25,12 så tager man de tre rektangler og siger 7 gange 3 7x3= 21 til sidst plusser man de to tal. 25,12+21 = 17,12 3.4 Beregn arealet af hullet i hemsen. - først trekanten 3,14x42= 50,24 så cirklen 0,5x6x7= 21 så de tre rektangler 4x7= 28x3 = 84 50,24+21+84 = 155,24 cm2 = 46,12 cm 3.5 Hvor lang skal stigen være? - 2,15/sin(70) = 2,41 m På tur med Grøn koncert 4.1 Indtegn turen på Danmarkskortet på - svararket 4.2 Beregn den samlede længde af turen Afstand Esbjerg – Herning 88 Herning – Århus 80 Århus – Aalborg 109 Aalborg – Kolding 196 Kolding – Odense 67 Odense – Næstved 104 Næstved – København 81 I alt 725 km 4.3 Hvor mange tilskuere var der i gennemsnit til hver koncert? 4.4 Udfyld resten af kolonnen ”Summeret”. Byer Tilskuere summeret tilskuere Esbjerg 18000 18000 Herning 12500 30500 Århus 22000 52500 Aalborg 15000 67500 Kolding 12000 79500 Odense 22000 101500 Næstved 21000 122500 København 40000 162500 I alt 162500 Først i Odense nås halvdelen. Gennemsnit 162500:8 = 20312,5 tilskuere Men da der ikke kan være 0,5 tilskuer, resultat = 20312 tilskuere i snit. 4.5 I hvilken by når man halvdelen af det samlede tilskuertal? Odense: aflæst af ovenstående 4.6 Sammenlign og beskriv forholdet mellem antallet af tilskuere og indbyggertal i de otte byer. Gennemsnit Tilskuere Indbyggere Procent Esbjerg 18000 71025 25,34 Herning 12500 45470 27,49 Århus 22000 239865 9,17 Aalborg 15000 101497 14,78 Kolding 12000 56249 21,33 Odense 22000 158678 13,86 Næstved 21000 41717 50,34 København 40000 518574 7,71 Jo flere indbygger i byen, jo mindre procentdel deltager i koncerten.



Du er ikke logget ind...

Du skal logge ind før du kan downloade opgaver på Opgaver.com

E-mail:

Password:

Glemt password?

Husk mig  
Har du ingen bruger?

Opret en bruger nu

Eller

Opret en bruger på Opgaver.com

Din E-mail:

Vælg kodeord:

Fødselsår:

 eller 

Når du klikker på opret, accepterer du samtidig brugerbetingelserne for Opgaver.com

Bekræft din email

Vi har netop sendt dig en email med et aktiveringslink,
som du skal klikke på for at aktivere din konto.

OBS! Husk at tjekke om emailen ligger i "Uønsket post"!

Med venlig hilsen
Opgaver.com