I Danmark findes hasselmusen formentlig kun på Midt- og Sydsjælland, i den østlige del af Jylland og på Sydfyn. Arten er blandt andet fundet i Ravnebjerg skov på Sydfyn og i større skovområder ved Slagelse, Kirke Hvalsø og Rønnede på Sjælland og i et skovområde ved Vejle Fjord.
Udseende
Hasselmusen vejer 15-35 gram, og måler fra snudespids til halerod 6-9 cm. Halen, som er 5-8 cm lang, er et godt kendetegn, for den er dækket af lange hår og virker busket.
Den tætte pels er rødbrun på oversiden, mens den er lysere brun eller grålig på undersiden.
Benene er korte, og føddernes lange kløer er en tilpasning til dens klaterende levevis.
Føde
Føden varierer med årstiden, og den består af knopper, bladskud, pollen og nektar, bær, frugt, nødder og insekter. Planter som hassel, brombær og alm. gedeblad og insekter som bladlus og sommerfuglelarver er blot nogle af de arter, der indgår i hasselmusens fødevalg.
Det er gratis at oprette en konto